OFERTA EDUCATIONALA
Clubul Sportiv Şcolar Caransebeş este o instituție de ȋnvăţământ cu program sportiv suplimentar care se organizează pentru copii şi elevii cu aptitudini ȋntr-o disciplină sportivă, având ca scop obţinerea performanţelor sportive. Rolul nostru, al clubului sportiv şcolar este de a selecţiona, pregăti şi promova elevii ȋn activitatea sportivă de performanţă

Clubul Sportiv Şcolar Caransebeş participă la competiţiile oficiale şi amicale, naţionale şi internaţionale, cuprinse ȋn calendarul sportiv al federaţiilor sportive naţionale, al Ministerului Educaţiei Naţionale, precum şi ȋn calendarul sportiv propriu şi al altor structuri sportive.

Fiind singura unitate de ȋnvăţământ cu profil sportiv de pe raza Municipiului Caransebeş, trebuie să existe un interes maxim pentru Clubul Sportiv ca şi factor determinant pentru atragerea elevilor spre practicarea sportului de performanţă.

Elevii ȋncepand de la varsta de 6-7 ani dornici să-si dezvolte o cariera solida ȋn unul din urmatoarele domenii sportive: atletism, volei, fotbal, lupte-greco romane, până la varsta de 19 ani când ajung la maturitate şi pot pătrunde ȋn sportul de mare performanţă. Sportul de performanţă dezvoltă numeroase calităţi, pe lângă dezvoltare fizică armonioasă si dezvoltare psihică, tehnică, tactică, spiritul de fair-play. Elevii au şansă de a cunoaşte marea performanţă de a-şi stabili un ţel pentru care sunt ȋn stare să lupte cu cea mai mare ardoare până ce ȋl ȋndeplinesc.

Clubul Sportiv Şcolar Caransebeş asigură gratuit pregătirea elevilor cu profesori şi antrenori de specialitate, baze sportive necesare procesului de antrenament şi pentru competiţii sportive, echipament şi materiale sportive, tabere şi cantonamente de pregătire sportivă, participarea la sistemul competiţional.